Landelijke bijeenkomst september 2022

Datum: zaterdag 17 september, 2022

September is de maand; dat betekent dat het tijd is voor een NLLGG bijeenkomst! Op 17 september is het zo ver, met een vol programma ben je deze dag goed onder de pannen. Internationaal wordt Software Freedom Day georganiseerd. Een dag waarop vrije software nog net even meer in het zonnetje gezet wordt.

BuurtLinux spreekuur

Het BuurtLinux spreekuur zal weer plaats vinden in de aula. De gehele dag is het mogelijk om hulp te krijgen bij een probleem of vraagstuk. Neem je eigen hardware mee om je situatie uit te kunnen leggen. Wij hebben wel een aantal snoeren, schermen, toetsenborden enzovoorts, dus die hoef je niet mee te nemen. Aanmelden is niet verplicht, maar als je van te voren laat weten dat je komt, kunnen we daar extra rekening mee houden.

Koffie, thee en broodjes

De koffie en thee is de hele dag beschikbaar. Na de eerste sessie hebben we broodjes klaar staan. Alleen voor de broodjes vragen we €1,50.

Schema

Tijd Lezing Zaal
1100 Azem Somer en anderen
BuurtLinux spreekuur
Algemene zaal
1200 Rutger van Sleen
Waarom zou ik overwegen Linux te gaan gebruiken?
Zaal 1
1200 Kees Stap en Nico Rikken
Installeren van open-source custom ROM
Zaal 2
1330 Anco Scholte ter Horst
Freedom Internet
Zaal 1

Lezingen

Onderwerp: BuurtLinux spreekuur

Spreker:

Azem Somer en anderen

Biografie:

Azem Somer is al sinds 2009 een enthousiast Linux gebruiker en sinds 2019 is hij eveneens LPI certified Linux engineer (LPIC-2). Als Linux-autodidact helpt hij anderen graag op weg met Linux en FOSS. Vandaar dat Azem graag zijn steentje bijdraagt bij de herstart van BuurtLinux.

Samenvatting sessie:

Je kunt er terecht met vragen over elke Linux distributie en gangbare Open Source programma’s voor desktop PC's, laptops, Chromebooks en Macs. Het Buurtlinux spreekuur is vanaf 11:00 tot over het algemeen aan het einde van de dag en vindt in de algemene zaal plaats.

Iedere vraag wordt zo goed mogelijk beantwoord.Het is fijn als je vooraf van te voren via https://buurtlinux.nl/vraag je vraag meldt. Zet bij je vraag dat je op de landelijke bijeenkomst wilt langskomen. Dan kunnen wij alvast op zoek naar iemand die je kan helpen met je vraag.

Waar we niet voor zijn, is defecte apparaten repareren of Internet storingen verhelpen.

Onderwerp: Waarom zou ik overwegen Linux te gaan gebruiken?

Spreker:

Rutger van Sleen

Biografie:

Samenvatting sessie:

Onderwerp: Installeren van open-source custom ROM

Spreker:

Kees Stap en Nico Rikken

Biografie:

Samenvatting sessie:

Onderwerp: Freedom Internet

Spreker:

Anco Scholte ter Horst

Biografie:

Samenvatting sessie: