E-COCON

Voorplaat e-cocon

Over e-cocon:

Sommige verhalen worden pas gelezen als ze op De Wereld Draait Door zijn besproken. E-cocon is zo'n verhaal. Het gaat over Tony en Nelly.
Niet alleen bibliotheken, bioscopen, dagbladen, gebedshuizen, winkels, winkelstraten, scholen, buurthuizen, verenigingsgebouwen en kantoren worden overbodig, ook tv's, pc's, smartphones en tablets. Alles wordt vervangen door de schermen van Het Systeem. Omdat de echte wereld leegloopt, wordt die steeds onaantrekkelijker voor de achterblijvers.
Als het uit de hand loopt kunnen we altijd nog terug naar die desolate echte wereld. Hoewel... zal Het Systeem een exodus uit de virtuele wereld tolereren?
Lafheid en heldenmoed, open en gesloten software, liefde en lust, verslaving en vermaak, vrijheid en privacy, religieus fundamentalisme en afgoderij, kinderlijk gedrag en doorgeslagen rationaliteit spelen allemaal een rol in dit verhaal. Deze toekomstroman is minder sciencefiction dan je denkt.
Lin Gnu is de naam van een collectief van schrijvers, redacteuren en omslagontwerpers.
Hier vind je enkele fragmenten uit e-cocon en op mcvries.nl staat een recensie.

"Inmiddels twee keer gelezen en nu uitgeleend... wát een boeiend en belangrijk boek!" – Marlies van der Poel

“Actueel, spannend, beklemmend, maar niet zonder humor. Geeft het begrip 'Amersfoort aan zee' nieuwe inhoud.” – Jaap Lemereis

“Geestig. Maar ook benauwend omdat steeds meer mensen zich nu al van de echte samen-leving lijken te verwijderen.” – Henriëtte Gaillard

'Deze week ondanks de hitte toch het boek maar eens uitgelezen. Goed verhaal, lekker vlot geschreven. Nu nog in het Engels voor de rest van de wereld.' – Arie de Jonge

Bestellen

Het e-boek kost 5 euro. Dit bedrag zal, na aftrek van de geringe kosten, door de NLLGG overgemaakt worden naar organisaties die zich inzetten voor vrije en open software en voor een beter internet, zoals nl.libreoffice.org, bof.nl, wikipedia.org, vrijbit.nl, openstreetmap.nl, opentaal.org en/of fsfe.org.
Je kunt op het bestelformulier je voorkeur of suggesties voor andere goede doelen opgeven. Als het doenlijk is zullen we ook jouw bedrag daarnaar overmaken.
Misschien denk je: 'Waar niemand wat aan verdient, dat zal niks voorstellen.' Bedenk dan wel dat je in ieder geval 5 euro aan een goed doel besteedt hebt.

Het papieren boek (ISBN 9789081129602, 199 pagina's) kunt u bestellen via e-cocon@nllgg.nl. De prijs is 16,95 euro. Ook de opbrengst van het boek - ruim de helft - gaat naar de genoemde goede doelen of jouw voorkeur. Lezers van het boek kunnen een verantwoording (epub of pdf) bestellen via onderstaand formulier.
Boekhandelaren kunnen via e-cocon@nllgg.nl boeken bestellen. Dit adres kun je ook gebruiken voor overige correspondentie.
Inmiddels is er een verkorte versie van E-cocon verschenen: Tony, Nelly en ik. Dit boek is te bestellen op 1boek.nl.