Landelijke bijeenkomst - november 2018

Datum: zaterdag 17 november, 2018

Op 17 november doen we het eens helemaal anders. Geen losse sessies, zoals gebruikelijk is. Maar één onderwerp, in de algemene zaal. Een bijeenkomst met de titel: "DevOps? Oh gedraag je!" Onder leiding van Peter Nijenhuis.

Linux-spreekuur en Community's

Vanwege deze activiteit is er geen ruimte voor community's en het Linux-spreekuur omdat de hele algemene zaal bezet is.

Wat is dat precies?

DevOps is een samentrekking van de woorden development en operations. DevOps is een gebruik en een praktijk binnen software engineering die tot doel heeft softwareontwikkeling en softwareoperaties samen te brengen. DevOps probeert te komen tot kortere ontwikkelcycli, een verhoogde frequentie en een meer betrouwbare oplevering.

Programma

Een dag even helemaal zonder computers, een tablet of smartphone. Die heb je niet nodig.

Je krijgt van ons groot stuk papier en stiften. Een tafel. En een opdracht. Je gaat samenwerken met teamgenoten. Precies zoals dat bij DevOps gebruikelijk is. En afstemmen met andere teams, dat ook.

Deze interactieve workshop geeft je praktische tools, tips & tricks (allemaal gebaseerd op wetenschappelijk en praktisch bewijs en ervaring), waarmee je echt kunt helpen een omgeving met hoge prestaties in je organisatie te creëren.

Koffie, thee en broodjes

Vanaf dat we de deuren openen om 10:00, staat er koffie en thee voor je klaar. De koffie en de thee zijn gratis. Om 13:00 is het lunchtijd en zijn er broodjes te koop voor €1,50.

Kortom, komt allen - toegang is geheel gratis. We zien je graag op 17 november aanstaande!

Schema

Tijd Lezing Zaal
1200 Peter Nijenhuis
Workshop: DevOps? Oh gedraag je!
Algemene zaal

Lezingen

Onderwerp: Workshop: DevOps? Oh gedraag je!

Spreker:

Peter Nijenhuis

Biografie:

Peter Nijenhuis werkt al ruim 13 jaar binnen de IT. Ooit begonnen binnen de wereld van ITSM waar de ITIL processen heilig waren. Na een aantal jaren maakte hij de overstap naar Test en Software Development en kwam toen ook met Agile in aanraking. Van daaruit is ook zijn passie voor DevOps ontstaan.

Hoewel Peter in de IT werkzaam is, is hij geen hardcore techie. Zijn kennis en ervaring zit juist in de zachte kant. Zoals menselijke en culturele aspecten. Dit zijn juist de aspecten die zorgen voor succes.

Samenvatting sessie:

Hoogwaardige teams zijn 'niet' de teams met de nieuwste tools of de coolste pipelines.

Hoogwaardige teams zijn teams die elke dag het juiste gedrag vertonen. Dus de vraag is, hoe staat dit gedrag in relatie tot DevOps? En hoe kun je de teamgenoten helpen om dit te bereiken?

En hoe beïnvloedt je effectief het gedrag van alle belanghebbenden in het domein, zoals je medeteamleden, klanten, manager of die vreselijke kerel van compliance & risk management?

- korte interactieve oefening
- presentatie rondom gedrag
- interactieve sessie rondom gedrag
- pauze
- presentatie DevOps
- interactieve oefening rondom DevOps
- afsluiting met takeaways