Landelijke bijeenkomst - november 2018

Datum: zaterdag 17 november, 2018

Bijzondere thema bijeenkomst

Op 17 november doen we het eens helemaal anders. Geen losse sessies, zoals gebruikelijk is. Maar één onderwerp, in de algemene zaal. Een bijeenkomst met de titel: "DevOps? Oh gedraag je!" Dit onder leiding van Peter Nijenhuis.

Wat is dat precies?

DevOps is een samentrekking van de woorden development en operations. DevOps is een gebruik en een praktijk binnen software engineering die tot doel heeft softwareontwikkeling en softwareoperaties samen te brengen. DevOps probeert te komen tot kortere ontwikkelcycli, een verhoogde frequentie en een meer betrouwbare oplevering.

Bij DevOps draait alles om vertrouwen. In elkaar, je mede teamgenoten. Maar ook in het process als geheel. Het is de absolute basis van high performing organisaties. De sessie laat duidelijk zien hoe snel vertrouwen omslaat naar wantrouwen, maar het geeft ook handvatten om het vertrouwen weer te vergroten.

Programma

Een dag even helemaal zonder computers, een tablet of smartphone. Die heb je niet nodig.

Je krijgt van ons een groot stuk papier en stiften. Een tafel. En een opdracht. Je gaat samenwerken met teamgenoten. Precies zoals dat bij DevOps gebruikelijk is. En afstemmen met andere teams, dat ook.

Deze interactieve workshop geeft je praktische tools, tips & tricks (allemaal gebaseerd op wetenschappelijk en praktisch bewijs en ervaring), waarmee je echt kunt helpen een omgeving met hoge prestaties in je organisatie te creëren.

  • 12:00 Korte interactieve oefening
  • 12:30 Presentatie over vertrouwen
  • 13:00 Interactieve sessie over vertrouwen
  • 14:00 Pauze
  • 14:30 Presentatie DevOps
  • 15:00 Interactieve oefening rondom DevOps
  • 16:00 Afsluiting met takeaways

Peter Nijenhuis

Peter Nijenhuis werkt al ruim 13 jaar binnen de IT. Ooit begonnen binnen de wereld van ITSM waar de ITIL processen heilig waren. Na een aantal jaren maakte hij de overstap naar Test en Software Development en kwam toen ook met Agile in aanraking. Van daaruit is ook zijn passie voor DevOps ontstaan.

Hoewel Peter in de IT werkzaam is, is hij geen hardcore techie. Zijn kennis en ervaring zit juist in de zachte kant. Zoals menselijke en culturele aspecten. Dit zijn juist de aspecten die zorgen voor succes.

Koffie, thee en broodjes

Vanaf dat we de deuren openen om 10:00, staat er koffie en thee voor je klaar. De koffie en de thee zijn gratis. Om 14:00 is het lunchtijd en zijn er broodjes te koop voor €1,50.

Géén Linux-spreekuur en Community's

Vanwege deze activiteit is er geen ruimte voor community's en het Linux-spreekuur omdat de hele algemene zaal bezet is.

Kortom, komt allen - toegang is geheel gratis. We zien je graag op 17 november aanstaande!

Schema

Op dit moment is het schema nog onduidelijk. Zodra deze (gedeeltelijk) bekend is, zullen we het zo snel mogelijk publiceren.