Landelijke bijeenkomst september 2019

Datum: zaterdag 21 september, 2019

Hoi! Leuk dat je interesse hebt in de bijeenkomst op deze dag. De programmacommissie doet haar best om de pagina's van de bijeenkomsten bij te werken. Op dit moment is er nog weinig bekend over deze bijeenkomst. Kom dus vooral binnenkort weer eens op deze pagina kijken.

De programmacommissie staat altijd open voor nieuwe onderwerpen en sprekers. Community's zijn ook van harte welkom om een kraam neer te zetten, meetings te houden of een eigen track te vullen. Mail de programmacommissie met jouw/jullie aanmelding of eventuele vragen.

Schema

Tijd Lezing Zaal
1200 Arjan ten Hoopen
Fabric Blockchain - Deel 1
Zaal 1
1330 Arjan ten Hoopen
Hyperledger Fabric Blockchain - Deel 2
Zaal 1

Lezingen

Onderwerp: Fabric Blockchain - Deel 1

Spreker:

Arjan ten Hoopen

Biografie:

Arjan ten Hoopen heeft Computer Techniek gestudeerd in Enschede en is vervolgens in Unix gerold via de mainframe (Yep, Unix op mainframes). Hij is altijd bezig geweest met *nix. Tegenwoordig houd hij zich bij Oracle onder anderen bezig met Blockchain maar in zijn vrije tijd is hij o.a. schrijver voor Linux Magazine, website beheerder voor het DS Technisch Team en probeert hij zijn eigen server in de lucht te houden.

Samenvatting sessie:

In dit deel gaan we kijken naar een "permissoned" blockchain (Hyperleger Fabric van de Linux Foundation). Hoe is het opgebouwd, wanneer is het zinnig om te gebruiken en wanneer niet.

Onderwerp: Hyperledger Fabric Blockchain - Deel 2

Spreker:

Arjan ten Hoopen

Biografie:

Arjan ten Hoopen heeft Computer Techniek gestudeerd in Enschede en is vervolgens in Unix gerold via de mainframe (Yep, Unix op mainframes). Hij is altijd bezig geweest met *nix. Tegenwoordig houd hij zich bij Oracle onder anderen bezig met Blockchain, maar in zijn vrije tijd is hij o.a. schrijver voor Linux Magazine, website beheerder voor het DS Technisch Team en probeert hij zijn eigen server in de lucht te houden.

Samenvatting sessie:

In deel twee van deze serie gaan we onder de motorkap kijken van de Hyperledger Fabric Blockchain. Hoe doet deze zijn "trucje" en wat is daar allemaal voor nodig.