Landelijke bijeenkomst september 2024

Datum: zaterdag 21 september, 2024

Op zaterdag 21 september 2024 komt de Nederlandse Linux Gebruikers Groep samen voor een dag vol inspiratie, kennisdeling en netwerken tijdens onze Landelijke bijeenkomst.

Gezocht ideeën over uiteenlopende onderwerpen

Als bezoeker van onze bijeenkomst willen we ook graag jouw input! Welke onderwerpen, trends of technologieën zou jij graag behandeld zien tijdens de sessies? Jouw suggesties kunnen ons inspireren om een programma samen te stellen dat aansluit bij jouw interesses en behoeften. We zijn op zoek naar:

- Praktische tips en trucs voor efficiënt gebruik van open-source software?
- Een niet eerder besproken Linux distributie? Maak eens een lijstje!
- Een keer wat dieper ingaan op één specifiek aspect van open-source software?

We kijken ernaar uit om samen een onvergetelijke dag te beleven, gewijd aan alles wat met Linux te maken heeft. Voor meer informatie en je ideeën voor sessies, stuur dan een e-mail aan progcie@nllgg.nl.

Gezocht spreker, met passie voor open-source software

We willen jou als spreker uitnodigen om deze dag bijzonder te maken! Dus ben jij gepassioneerd over Linux en open-source technologieën? Heb je expertise die je graag met gelijkgestemden wilt delen? Dan is dit jouw kans om het podium te betreden en anderen te inspireren. Voor meer informatie over hoe en wat tref je hier aan.

BuurtLinux spreekuur

Het BuurtLinux spreekuur zal weer plaats vinden in de koffieruimte; daar zijn altijd mensen te vinden die je willen helpen. Vaak is het handig om je hardware mee te nemen zodat we je kunnen helpen om met elkaar het probleem op te lossen. Aanmelden voor het spreekuur is niet verplicht, maar als je van te voren laat weten dat je komt, kunnen we daar extra rekening mee houden.

Koffie, thee en broodjes

Vanaf dat we de deuren openen om 10:00, staat er koffie en thee voor je klaar. De koffie en de thee zijn gratis. Om 13:00 is het lunchtijd en zijn er broodjes te koop voor €1,50.

Bijeenkomst locatie

De bijeenkomst zal in het Gerrit Rietveld College aan de Eykmanlaan 1200, 3571 KH, Utrecht plaats vinden.

Simple Linux Instant Messenger (SLIM) chat

Heb je vragen? Laat het ons via SLIM even weten.

Laten we samen de kracht van open-source software vieren. Kortom, komt allen - de entree is geheel gratis.

En komt 21 september niet gelegen? Schrijf 16 november dan alvast in je agenda. Dan organiseren we de volgende Landelijke bijeenkomst.

Schema

Tijd Lezing Zaal
1100 Azem Somer
Buurtlinux spreekuur
Algemene zaal

Lezingen

Onderwerp: Buurtlinux spreekuur

Spreker:

Azem Somer

Biografie:

Azem Somer is al sinds 2009 een enthousiast Linux gebruiker en sinds 2019 is hij eveneens LPI certified Linux engineer (LPIC-2). Als Linux-autodidact helpt hij anderen graag op weg met Linux en FOSS. Vandaar dat Azem graag zijn steentje bijdraagt bij de herstart van BuurtLinux.

Samenvatting sessie:

Helaas lopen veel beginnende Linux gebruikers tegen problemen aan. Daarom is er nu BuurtLinux, via dit platform kunt in contact komen met ervaren Linux gebruikers bij u in de buurt! BuurtLinux is een initiatief van de Nederlandse Linux Gebruikers Groep (NLLGG).

Ook als u al enige ervaring heeft met Linux, kunt u tegen problemen of uitdagingen aanlopen. Ook dan kan je een beroep doen op BuurtLinux, want veel van onze helpers beschikken over professionele Linux ervaring! Schroom er niet voor om ook vragen over Apache of Docker voor te leggen aan het team van BuurtLinux.