Hallo community!

De Nederlandse Linux Gebruikers Groep is een onderdeel in de open source beweging binnen Nederland. Er zijn vele andere groepen en organisaties bezig met open source en gerelateerde onderwerpen. De NLLGG wil en kan daar op verschillende wijzen aan bijdragen.

Kom naar onze bijeenkomsten, bezet een kraam

De NLLGG nodigt elke open source community uit om deel te nemen aan onze bijeenkomsten. Deze worden vijf keer per jaar op de derde zaterdag van de oneven maanden gehouden. Er worden verschillende sessies gehouden met lezingen en workshops. De locatie is een schoolgebouw van het Gerrit Rietveld College, aan de Eykmanlaan 1200 in Utrecht. Het is een modern gebouw waar we meerdere lokalen kunnen gebruiken. In de algemene zaal mogen de community's tafels gebruiken om hun activiteiten of het project dat ze vertegenwoordigen te presenteren.

Tijdens onze bijeenkomsten kan je een eigen meeting, vergadering of iets anders organiseren

Op onze locatie kunnen we meerdere lokalen openen wanneer dat nodig is. Daardoor is het mogelijk voor community's om bij ons meetings, vergaderingen of iets anders te organiseren. Natuurlijk zijn sprekers ook altijd welkom om een lezing of een presentatie te geven. Neem altijd even contact op met de programmacommissie om de mogelijkheden door te nemen.

Gratis?!

Yep, dit alles bieden we kosteloos aan. Wij vinden het belangrijk dat de community's in Nederland met elkaar in contact staan. Daarom bieden wij een plek aan, die op meerdere manieren in te zetten is. Het enige wat we vragen is dat je binnen en buiten de community de bijeenkomst promoot.

Hoe werkt het?

Het bezetten van een kraam voor je community is een leuke aangelegenheid. Je leert mensen kennen die dezelfde interesse hebben of graag meer er over willen weten. Door aanwezig te zijn help je jouw community aan bekendheid. Jij bent op dat moment het gezicht van die community. Wees dus vriendelijk en ga het gesprek aan.

Probeer je kraam aan te kleden, zodat je kraam uitnodigend is. Probeer aan promotiemateriaal te komen of zelf te maken. Vaak is er al het een en ander voor handen bij je community, dus vraag het na! Maak een presentatie of zoek een filmpje online dat het product goed uitlegt, oftewel verkoopt.

Praktische informatie rondom de NLLGG-bijeenkomsten:

  • Kijk op de voorpagina van onze site voor de eerstvolgende datum.
  • Stuur op tijd een mailtje naar progcie@nllgg.nl dat jullie willen komen en wat jullie komen doen. Dan vermelden we dat weer op onze site en social media.
  • Er zijn gratis parkeerplaatsen op het schoolterrein, maar vol is vol.
  • De ingang is over het parkeerterrein, richting het plein en dan de hoek om.
  • Kraam-bezetters mogen vanaf 9:45 zich aanmelden, later mag ook.
  • Publiek is vanaf 10:00 welkom, na 16:00 gaan we rustig aan opruimen en om 17:00 sluiten we het gebouw.
  • Neem eigen stekkerdozen mee voor apparatuur die je met je meebrengt.
  • Er is in de algemene zaal en in de lokalen WiFi beschikbaar, in de algemene zaal geen ethernet.

Vermelding in onze agenda van jullie evenement(en)

Je zult de agenda op onze site vast wel gezien hebben. Wij vermelden graag jullie zelf-georganiseerde evenementen. En mocht je een ander evenement weten, die er nog niet op staat, horen we dat ook graag. Stuur even een mailtje naar secretaris@nllgg.nl met de details.

Financiële bijdrages

Ons budget is niet onuitputtelijk, maar we hebben jaarlijks een potje gereserveerd voor sponsoring. Neem dus vooral contact op als je voor het één of ander een financiële bijdrage nodig hebt. Het moet uiteraard ten goede komen van jouw community.