De activiteiten van de NLLGG

De NLLGG heeft diverse werkgroepen en activiteiten, waarvan de landelijke bijeenkomsten en de mailinglijsten op dit moment de voornamelijksten zijn. De werkgroepen werken aan de basis van de vereniging, zoals bijvoorbeeld de programmacommissie. Maar er is meer, zo zijn er leden actief in regio's en cursussen.

Algemene activiteiten

Op dit moment worden de volgende activiteiten georganiseerd onder verantwoordelijkheid van het bestuur van de NLLGG:

Landelijke bijeenkomsten

Tijdens landelijke bijeenkomsten (LB's) geven leden en mensen van buiten de NLLGG lezingen, hands-on trainingen en workshop(serie)s over Linux en open source gerelateerde onderwerpen. Er zijn standjes van andere open source groepen en er is tijd om bij te praten, onderling kennis en ervaring uit te wisselen en dergelijke.
De bijeenkomsten zijn voor alle leden, zowel powerusers als newbies. Ook mensen die een keer kennis willen komen maken met onze vereniging, of erover denken Linux te gaan gebruiken/proberen, zijn van harte welkom.

Verder lezen op Overzicht van bijeenkomsten

Sinds 2014 is het schema voor onze bijeenkomsten elke derde zaterdag van de oneven maanden, behalve in juli.

Mailinglijsten

We bieden leden en belangstellenden de mogelijkheid te communiceren via verschillende mailinglijsten.

Nieuwsbrief

Leden ontvangen tweemaandelijks een nieuwsbrief over de NLLGG, Linux- en open source gerelateerde zaken en evenementen. Informatie wordt uiteraard ook verspreid via deze website.

Werkgroepen

Naast het besturen van de NLLGG, zijn er leden actief om een en ander te organiseren, te bouwen, te schrijven en dergelijke; te werken aan de basis van de vereniging dus. Op dit moment:

Programmacommissie Landelijke Bijeenkomsten

Bestaande uit: Alexander Swen, Frans van Berckel en André Fondse.
Heb je vragen of ideeën? Zou je een lezing of workshop willen geven? Neem dan contact met hen op. Ze zijn te bereiken via: progcie@nllgg.nl

Websitecommissie

Coördinator: Rutger van Sleen.
Voor deze werkgroep zijn we op zoek naar een webmaster, die ruime ervaring heeft met bouwen aan, plus onderhouden van Drupal. Ook is er een vacature voor een schrijfvaardige en ervaren contentmanager/webredacteur. Als jij een van deze plekken zou kunnen en willen vullen, neem dan contact op met Rutger. Hij is te bereiken via: rutger.van.sleen@nllgg.nl

Overige initiatieven

… meer initiatieven zullen wellicht volgen. Misschien wel door jou, lezer van deze regels.
Als je ideeën hebt, neem dan contact op met het bestuur.