Vacature bestuurs- en commissieleden (m/v)

De Nederlandse Linux Gebruikers Groep is een vereniging voor iedere Linux- en open source-liefhebber. We zijn een informele organisatie, met plek voor iedereen die affiniteit heeft met Linux en open source. Onze activiteiten zijn gericht op het delen van kennis, informatie en ervaringen. Dit doen we onder andere door middel van mailinglijsten, het organiseren van landelijke bijeenkomsten en samenwerkingen met andere open source groepen.

Deze activiteiten kunnen alleen gedaan worden door de inzet van betrokken en gemotiveerde mensen. Binnen het bestuur en de commissies zijn er met regelmaat open plekken die opgevuld kunnen worden door nieuwe mensen.

Ben jij degene die we zoeken?

Word jij ook enthousiast van Linux en open source software? Heb jij goede communicatie-skills (mail, chat, telefoon), verantwoordelijkheidsgevoel en zin om samen met bedreven mensen de vereniging de komende jaren te laten bloeien en groeien? Lees dan vooral verder! :-)

Wat wordt er van je verwacht?

We verwachten dat je je (pro-)actief inzet. Deze inzet is natuurlijk vrijwillig, maar niet vrijblijvend.

Bij de NLLGG proberen we taken goed te verdelen, waarbij we rekening proberen te houden met jouw kunnen en je agenda. We zijn er ons van bewust dat ieder voor zich, professionele en persoonlijke verantwoordelijkheden heeft buiten de NLLGG. Daarom kan het voorkomen dat je minder tijd hebt te besteden aan je functie/taken, dan je eigenlijk zou willen of dat nodig zou zijn. We zijn daar flexibel in, zo ver als de functie/taken dat toe laat.

  • Je bent bekend met Linux en bent bereid er meer over te leren. Je hoeft geen whizzkid te zijn die alle ins en outs kent, maar je gebruikt het in ieder geval regelmatig.
  • Ervaring op het gebied van een bepaalde functie is geen vereiste, wij leren je het met plezier.
  • Communicatie is voor ons erg belangrijk, dus je moet goed kunnen overleggen en je doet wat je afspreekt.
  • Je hebt (gemiddeld) zo'n twee tot vier uur per week tijd om te investeren in (de toekomst van) de vereniging.
  • Overweg kunnen met sociale media is een pre.
  • Ook niet geheel onbelangrijk, je moet lid zijn (óf worden) van de vereniging. ;-)

Wat krijg je er voor terug?

Je bent actief bij een leuke vereniging, waarbij je in contact komt met een netwerk aan andere interessante mensen. Er wordt veel samengewerkt met diverse community's en je krijgt veel nieuwe kennis cadeau. Bovendien doe je op allerlei gebieden nieuwe ervaringen op. Wanneer nodig, is er reiskostenvergoeding mogelijk. Maar bovenal draag jij bij aan de Nederlandse open source wereld!

Hieronder staan de verschillende functies beschreven. Ben je geïnteresseerd in een functie, dan zijn we vooral benieuwd naar jouw motivatie. Of heb je er toch nog vragen over? Laat gerust van je horen!

Het bestuur

Het bestuur bestaat uit het Dagelijks Bestuur (voorzitter, secretaris en penningmeester) en algemeen bestuursleden. In totaal mogen er maximaal negen bestuursleden een plek betrekken. Het dagelijks bestuur hebben specifieke taken, als algemeen bestuurslid kan je daar bij ondersteunen.

Er wordt momenteel eens per maand op een doordeweekse avond on-line vergaderd. De overige communicatie gaat voornamelijk via Signal.

In maart zul je in de algemene ledenvergadering als bestuurslid aangesteld kunnen worden. Je bent maximaal twee jaar bestuurslid, in die periode heb je een opzegtermijn van drie maanden. Na die twee jaar mag je jezelf herkiesbaar stellen.

Hieronder staan de functies waar we nieuwe mensen voor zoeken vermeld, met betreffende taken er bij vernoemd.

Algemeen Bestuurslid/Vicevoorzitter

Rutger van Sleen heeft aangegeven nog maximaal voor twee jaar voorzitter van de NLLGG te willen zijn. Om Rutger te zijner tijd te kunnen vervangen, willen wij een geschikte kandidaat twee jaar laten meedraaien als Allgemeen Bestuurslid. In die periode leert de kandidaat de vereniging en de werkzaamheden daar omheen goed kennen.

Voor deze functie zijn we op zoek naar iemand die:

  • Representatief is om onze vereniging extern te vertegenwoordigen;
  • De visie en de missie van de NLLGG zowel intern als extern weet uit te dragen;
  • De vereniging aanstuurt op hoofdlijnen en zich niet laat leiden door de waan van de dag;
  • Bij voorkeur ervaring heeft op een strategische positie binnen een organisatie.

Herken jij jezelf in dit profiel?
Neem dan contact op met het bestuur via bestuur@nllgg.nl met een korte, krachtige motivatie.

De programmacommissie

De programmacommissie (progcie in het kort) houdt zich bezig met het organiseren van de bijeenkomsten. Deze vinden vijf keer per jaar plaats. Er wordt gestreefd naar een gevarieerd programma, zodat er voor iedereen wat te doen valt. In het programma kunnen lezingen, demonstraties en workshops gehouden worden.

Als programmacommissielid bereid je een bijeenkomst voor, door het bedenken van onderwerpen, zoeken van sprekers, bijwerken van de website en zo voorts. Tijdens de bijeenkomst ontvang je de sprekers, verzorg je de inrichting en ben je de gastheer/vrouw. Achteraf zorg je voor de na-evaluatie en check je of alles is goed gegaan. Daarna begin je weer opnieuw. ;-)

Voorzitter en leden voor de communicatiecommissie

Het bestuur wil zowel intern, als extern de communicatie naar een hoger plan tillen. Omdat het bestuur zich daarnaast ook wil professionaliseren en het besturen en de uitvoering wil scheiden, wil het bestuur dat er een communicatiecommissie wordt gevormd. Het idee hierover heeft het bestuur in een opdracht geformuleerd (zie bijlage).

Het bestuur is op zoek naar een lid (of leden) met ervaring op het gebied van organisatie-communicatie, die de vorming van de communicatiecommissie op zich wil nemen. Hij (of zij) is beoogd voorzitter van de communicatiecommissie. Hij of zij is in eerste instantie verantwoordelijk voor het opstellen van een communicatieplan en daarna voor het bemensen van de commissie en het uitvoeren, evalueren en verbeteren van de daaruit voortvloeiende werkzaamheden.