Gezocht: aspirant bestuursleden, organisatoren en websitecommissieleden

In deze oproep vragen we aandacht van mensen die zich op de een of andere manier willen inzetten voor de vereniging. We hebben diverse leuke mogelijkheden, dus lees gauw of er wat voor jou bij zit! Je moet wel lid zijn, maar het maakt niet uit als je dat nog niet zo lang bent. Dus ben je nog geen lid, schrijf je dan nu in! Lees verder voor de uitgebreide omschrijvingen van de verschillende mogelijkheden.

Aspirant bestuursleden

Om wisseling van bestuur te waarborgen hebben we in 2014 meerdere nieuwe bestuurskandidaten nodig. Daarom willen we geïnteresseerden de kans geven om mee te kijken bij het huidige bestuur.

Het bestuur vergadert eens in de twee maanden en communiceert verder vooral via e-mail. Ze werkt aan de structuur van de vereniging, houden de financiën bij en onderhouden contact met leden en andere communities. Ieder bestuurslid heeft eigen taken, waar hij/zij verantwoordelijk voor is. We werken op informele wijze en per week kost het niet veel tijd.

Wil jij vanuit het bestuur timmeren aan de vereniging, heb je misschien zelfs de ambitie om de volgende voorzitter/penningmeester/secretaris te worden? Mail dan bestuur@nllgg.nl met informatie over jezelf en een korte motivatie. Mocht je twijfelen en eerst wat vragen willen stellen, stuur dan gerust een mailtje naar rutger.van.sleen@nllgg.nl.

Organisatoren SFD & T-Dose

Na de zomervakantie hebben we twee bijzondere evenementen in de planning staan, namelijk Software Freedom Day (SFD) en T-Dose. Het eerste is een eigen initiatief en voor het tweede zijn we uitgenodigd om een track te vullen. Voor invulling van deze evenementen is de programmacommissie op zoek naar leden die mee willen helpen. Hoewel er samengewerkt zal/kan worden, zal elk evenement een eigen team van (het liefst) twee mensen krijgen.

SFD is een viering van vrijheid in software, een gelegenheid voor een leuk feestje dus! Deze dag zal plaats vinden op zaterdag 21 september 2013. De format is nog geheel vrij vorm te geven, jij kan dus beïnvloeden hoe het er uit kan komen te zien. Meer globale info over SFD: http://softwarefreedomday.org/

T-Dose wordt gehouden in Eindhoven en heeft naast de centrale hal met standjes, een aantal collegezalen voor lezingen/workshops/demo's. Het vindt dit jaar plaats op zaterdag 25 en zondag 26 oktober 2013. Gedurende het weekend is het een gezellige meet&greet van allerlei mensen. Het is de bedoeling dat de NLLGG een collegezaal gaat invullen. Hoe dat gebeurt zal (deels) door jou bepaald kunnen worden. Meer globale info over T-Dose: http://t-dose.org/

Ben jij een organisatietalent en lijkt het jou wat om een steentje bij te dragen aan een van deze evenementen? Stuur dan een mailtje met informatie over jezelf naar progcie@nllgg.nl en vermeld aan welk evenement je wilt meewerken. Suggesties, ideeën of vragen zijn ook welkom uiteraard.

Websitecommissie

De huidige website is nog niet zo heel lang 'in de lucht', maar er zit al wel ontzettend veel technische (Drupal-) kennis in. Het zou zonde zijn als deze kennis verloren gaat. Het is daarom van belang dat er meerdere leden over deze kennis gaan beschikken en dat het ook overdraagbaar wordt. Daarnaast kan er gekeken worden naar verbeteringen en uitbreidingen.

Heb jij enige kennis van Drupal/HTML/PHP/CSS of ben je hier in geïnteresseerd? Zijn hedendaagse webtechnieken niet onbekend voor je? En zie je het zitten om de komende maanden een aantal keer ergens in het land af te spreken? Schrijf dan een e-mail met jouw achtergrond en interesses naar rutger.van.sleen@nllgg.nl.