Nederlandse Linux Gebruikers Groep introduceert nieuw logo

Volgend jaar bestaat de vereniging 20 jaar en is mede daarom toe aan een nieuwe identiteit. Het nieuwe logo van de Nederlandse Linux Gebruikers Groep is ontworpen door Paul Christian. Het bestaat uit een combinatie van de verengingsnaam, de afkorting daarvan en het beeldmerk; een stokstaartje dat de mascotte van de vereniging gaat worden. Vincent, zoals het stokstaartje genoemd wordt, is een knipoog naar de Linux mascotte; de wereldberoemde pinguin genaamd Tux.

De NLLGG kijkt breder dan alleen naar Linux, ze steunt ook de gehele open-source filosofie. Daarom is er gekozen om een eigen mascotte te maken die los staat van Tux. Vincent heeft een vriendelijke en verwelkomende uitstraling en is toegankelijk voor jong en oud. Met hem zal de NLLGG zichzelf onafhankelijker, zelfstandiger en unieker presenteren.

Voor Tux-fans is er ook nog een geruststelling; de pinguin zal altijd een plek in het hart van de vereniging en haar leden behouden.

Meer informatie over het (gebruik) van het logo is te lezen op https://nllgg.nl/logo

Tags: 

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <p> <br> <h2> <h3> <h4> <em> <strong> <del> <cite> <blockquote> <pre> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.